Επεξήγηση φωτογραφιών
1) O Θεόδωρος Καραβασίλης.
2) Γραφείο υποδοχής πελατών της FTIE στην Αθήνα.
3) Σακουλάκι με ειδικό ηλεκτρολύτη Τ2 για παρασκευή 10λίτρων.
4) 100 τροφοδοτικά κυττάρων που φεύγουν προς Ιταλία.
5) Τροφοδοτικό CCPWMplus 24V80A με τηλεχειρισμό.
6) Μικρή μονάδα Τ2 για Φορτηγά.
7) Μονάδες Τ2 για power plant (εκδ. 5.00/a).

Από πού ξεκινήσαμε και...
πώς φτάσαμε μέχρι το Τ2О "πατέρας" του Τ2, είναι ο Θεόδωρος Καραβασίλης και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Απόφοιτος τεχνικού Λυκείου πριν 30 χρόνια, σε μια εποχή που οι Η/Υ δεν ήταν διαδεδομένοι και με 2 χρόνια σε Ιδιωτική σχολή ως ηλεκτρονικός και προγραμματιστής-αναλυτής Η/Υ, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του εργάστηκε ως Προγραμματιστής. Πριν ακόμα τελειώσει το Λύκειο και σε ηλικία 16 ετών ήταν επίσημος αρθρογράφος και προγραμματιστής του τότε περιοδικού Ηλεκτρονική και Computer στην Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα. Από τους λίγους στην Ελλάδα το 1988, σε ηλικία μόλις 18 ετών, που προγραμμάτιζε σε Microsoft C 5.5 κι επίσης σε Basic, Pascal, Cobol, Visual C++ αργότερα και προγραμματισμό μικροεπεξεργαστών και ρομποτική.
Το 1995 ως γνώστης πολλων προγραμμάτων μακέτας και επεξεργασίας εικόνας κι ως προγραμματιστής, έκανε πρόγραμμα ραστεροποίησης εικόνας FM screening ώστε οι εικόνες να αποτυπώνονται με μεγαλύτερη ευκρίνεια σε χαμηλής ανάλυσης εκτυπωτές (σύστημα παρόμοιο με αυτό της Agfa αλλά συμβατό με όλους τους λέηζερ εκτυπωτές). Τо 1998 μελέτησε τους πρώτους στην αγορά μαγνήτες Νεοδυμίου κι έκανε μετρήσεις σε κινούμενα μαγνητικά πεδία ενώ ταυτόχρονα είχε αναλάβει ως υπεύθυνος παραγωγής, ένα τμήμα του χυτηρίου του πατέρα του.
Το 2000 ξεκίνησε μελέτες σε φωτοβολταϊκα. Το 2005 έφτιαξε φωτοβολταϊκό υπεραγώγιμο με 65% απόδοση και ξεκίνησε την εταιρία FTIE ENTERPRISES LTD με πρώτη έδρα στην Κύπρο. Το 2006 έφτιαξε χημικό φωτοβολταϊκό με οξέα. Έφτιαξε μια άτυπη διαδικτυακή ομάδα με 72 μέλη από όλον τον κόσμο, οι περισσότεροι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και κάποιοι χομπύστες με αποκλειστικό σκοπό την συλλογή γνώσεων από διάφορες πηγές. Ο ίδιος έχει επίσης γνώσεις πάνω σε κατασκευή και προγραμματισμό CNC μηχανών και είναι από τους λίγους (αν όχι ο μόνος) στην Ελλάδα που είχε κατασκευάσει δική του κεφαλή-πηγή λέηζερ.
Πελάτης και εξωτερικός συνεργάτης της Μ-Core (то πρώτο φωτοβολταϊκό Αρσενικούχου Γαλλίου που ήρθε στην Ελλάδα) και της SPI (Το πρώτο fiber laser то 2010 που εγκαταστηθηκε στην Ελλάδα).
Το 2007 έφτιαξε τα πρώτα κύτταρα υδρογόνου και συνέλαβε την ιδέα της ηλεκτρόλυσης σε υγρά διαλύματα που παρήγαγαν διαφορετικά αέρια που ήταν και η ιδέα από την οποίαν ξεκίνησε το Τ2 με τις πρώτες μελέτες το 2008 πάνω σε ένα νέο πιο ανθεκτικό κύτταρο ηλεκτρόλυσης με το όνομα Τ2 έκδοση 1.10.
Το «Τ» βγήκε από τα πρώτα ηλεκτρόδια τιτανίου που χρησιμοποίησε και το «2» επείδη το θεώρησε την εξέλιξη των κυττάρων Η2 και ΗΗΟ που ήδη κυκλοφορούσαν (2ος τύπος ηλεκτρολυτικού κυττάρου). Το Τ2, από την αρχή ήταν το αγαπημένο του προϊόν γιατί όχι μόνο έδειχνε κατά πολύ ανώτερο σε επιδόσεις έναντι των υπάρχοντων κυττάρων υδρογόνου λόγω του ειδικού αερίου που μπορούσε να παράγει αλλά μπορούσε να συνεργαστεί με όλους τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και οι εφαρμογες του ήταν αμέτρητες.
Το 2011 παρουσίασε τους πρώτους σταθμους Βιομάζας στην Ελλάδα με καύσιμο τα τηγανέλαια και την ίδια χρονιά παρουσίασε το κύτταρο Τ2 έκδοση 2.10 με εγκαταστάσεις σε αυτοκίνητα πελατών να δείχνουν πάνω από 45% οικονομία με πολύ μικρή ποσότητα αερίαυ και σε σύγκριση με απλά κύτταρα υδρογόνου να βγάζουν μέχρι 2 φορές μεγαλύτερη οικονομία.
Το Μάρτιο του 2012 έγινε το καθοριστικό τεστ που μάλιστα έγινε από πελάτη στην Ισπανία ο οποίος δεν είχε κανένα οικονομικό συμφέρον στην προώθηση της τεχνολογίας Τ2. Τα αποτελέσματα αυτού του τεστ άλλαξαν και την δική μας αντίληψη ακόμα σχετικά με το τί το Τ2 μπορούσε πραγματικά να κάνει.
Ο Raphael Marquez συνέδεσε το σωληνάκι του αερίου που παράγεται από το Τ2 στην είσοδο του αέρα στη μηχανή της μοτοσυκλέτας του Honda 750F 105ίππων αφού πρώτα έβγαλε το σωληνάκι της βενζίνης. Ο κινητήρας πήρε μπρος και ο Raphael τον πίεσε μέχρι τις 5.000 στροφές σε μια προσπάθειά του να σβήσει ο κινητήρας. Ο κινητήρας δεν έσβησε όμως. Δούλευε συνέχεια χωρίς καύσιμο με μόνο 1 λίτρο το λεπτό από το αέριο που παρήγαγε το Τ2. Το Τ2 είναι το πρώτο σύστημα στον κόσμο που επέτυχε 100% οικονομία καυσίμου. Ο Raphael μαγνητοσκόπησε το Τ2 σε αυτήν την δοκιμή και το βίντεο είναι ανερτημένο στο youtube.
Мετά από αυτό, εντείνονται οι έρευνες για να πέσει το κόστος κατασκευής χωρίς να θυσιαστεί η ποιότητα ώστε το προϊόν να μπορεί να μπει στην αγορά. Γίνονται πειράματα για ειδικού τύπου ηλεκτρόδια ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται η φόρμουλα του ηλεκτρολύτη η οποία είναι πλεον προϊόν έρευνας και πειραματισμού 23 ετών.
Το Τ2 είναι η μόνη συσκευή στον κόσμο που κάνει παραγωγή σύνθετου αερίου. Οι έρευνες για νέους ηλεκτρολύτες και νέους τύπους ηλεκτροδίων δεν έχουν σταματήσει μέχρι το 2013 και το Τ2 συνέχεια αναβαθμίζεται συνεχώς.
Το 2013 ο κος Καραβασίλης, μεταφέρει την επιχείρηση στην Βουλγαρία ενώ το Τ2 παρά τα καταπληκτικά αποτελέσματα που δείχνει, είναι ακόμα δύσκολο να μπει στην αγορά λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής που το καθιστά απρόσιτο. Την ίδια περίοδο, ασχολείται παράλληλα με το εμπόριο τηγανέλαιων για κάποιο διάστημα και ξεκινάει αποκλειστική συνεργασία με τη Ningbo CSI Machinery and Power CO LTD για γεννήτριες βαριάς χρήσης. Επίσης συνάπτει συμφωνίες με 2 εταιρίες στην Ασία για κατασκευη τμημάτων μεγάλων μονάδων Τ2. Το 2014 Δημιουργούνται οι 4 σειρές προϊόντων Τ2 όπως παρουσιάζονται σήμερα για κινητήρες από 100 έως και 100.000 ίππους.
Με δεδομένη τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και τη μοναδικότητα του προϊόντος, τον Αύγουστο του 2016, Ασιατική εταιρία ενδιαφέρεται για την προώθηση του Τ2 στην Κινέζικη αγορά. H εταιρία HonnyPower Tech Co LTD δέχεται να πάρει την αντιπροσωπεία του Τ2 για την Κίνα, και να δώσει την αντιπροσωπεία για 25 Ευρωπαϊκές χώρες στην FTIE για την προώθηση επαγγελματικών γεννητριών και βαρέου τύπου.
Το 2016 επίσης η FTIE παρουσιάζει το CCPWM plus που είναι παλμοτροφοδοτικό και συσκευή ελέγχου κυττάρων μαζί. Το μόνο τροφοδοτικό με 2 επεξεργαστές, 3 αισθητήρες και ασύρματη μέσω κινητού παρακολούθηση 14ων παραμέτρων 10 φορές το δευτερόλεπτο. Με αυτό τον τρόπο το Τ2 αναβαθμίζεται έτσι ώστε να φτιάχνεται εξ’ ολοκλήρου μέχρι και την τελευταία του βίδα, (εκτός από τα ηλεκτρόδια που γίνονται παραγγελία βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών) από την FTIE.
Σήμερα η FTIE ENTERPRISES LTD, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον ίδιο, τρέχει 16 projects, με αποκλειστικότητα παγκοσμίως σε 4 μοναδικά προϊόντα.
Το 2018 ξεκίνησε την διαδικασία για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδοτήσεων SME Instruments του HORIZON 2020 για την βιομηχανοποίηση της παραγωγής του Τ2, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από τηγανέλαια με τεχνολογία Τ2 παραγωγής 1MWe στις Σέρρες. Επίσης ξεκίνησε το πρόγραμμα Α.ΕΛ.ΠΟ σε μια έκταση 25 στρεμμάτων 90χλμ έξω από την Αθηνα στην Κόρινθο. Πρόκειται για την δημιουργία μια αυτόνομης ενεργειακά πόλης σε μικρογραφία, η οποία θα κάνει χρήση της τεχνολογίας Τ2.
Σε όλην αυτήν την πορεία, ο "πατέρας" του Τ2, ως γνήσιος ερευνητής, δαπάνησε 100δες χιλιάδες ευρώ κυνηγώντας πάντα την επιτυχία και υπήρξαν αρκετές επιτυχίες, η μεγαλύτερη εκ των οποίων που μένει να αναγνωριστεί ευρέως και από την αγορά είναι το Τ2, το βασικό προϊόν του, το οποίο έχει αναπτυχθεί σήμερα σε 4 εκδόσεις και είναι πλέον έτοιμο να βγει στην αγορά μετά από 10 χρόνια αγώνων και έρευνας. Η έρευνα βέβαια δεν τελειώνει εδώ. Το μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων έχει αποφασιστεί να επανα-επενδύεται σε έρευνα ώστε τα προϊόντα Τ2 να εξελίσσονται συνέχεια και να βελτιώνονται.

Επιστροφή στην ιστοσελίδα του Τ2