ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ και γνωριμία με τα
PEGASUS POWER PLANT
Κέρδος πάνω από 12.000€/μήνα?

Η παραγωγή ενέργειας με Βιορευστά έγινε γνωστή στην Ελλάδα τις αρχές του 2012 από την εταιρία μας. Πρόκειται για παραγωγή ενέργειας με γεννήτριες που καίνε φυτικό χρησιμοποιημένο λάδι αντί για πετρέλαιο που θεωρείται ως ρευστή βιομάζα, δηλαδή Βιορευστό. Σε όλη την Ευρώπη επιδοτείται η παραγωγή ενέργειας από Βιορευστά στα πλαίσια της συνθήκης του Κιότο, γιατί δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με CO2 που προέρχεται από ορυκτούς υδρογονάνθρακες. Στην Ελλάδα επιδοτείται με 184€/ΜW.
Bλέποντας πόσο κερδοφόρα ήταν η πρότασή μας, πολλοί που αρχικά μας επισκέφθηκαν ως πελάτες, έγιναν πολύ γρήγορα ανταγωνιστές μας και λόγω έλλειψης πείρας θεώρησαν ότι με μια γεννήτρια 1500στροφων ντήζελ κι ένα σύστημα προθέρμανσης λαδιού πουλούσαν στους πελάτες τους, εργοστάσιο βιορευστών. Εμφάνισαν λοιπόν τέτοιες λύσεις με φτηνές αναξιόπιστες γεννήτριες σαν βασικό στοιχείο που τους επέτρεπε να πουλάνε σε χαμηλές τιμές βγάζοντας ταύτοχρονα μέγαλο ποσοστό κέρδους, ουσιαστικά παραπληροφορώντας τους πελάτες τους και δημιουργώντας έτσι μια προβληματική αγορά.
Η FTIE Enterprises LTD, διαφοροποιήθηκε από αυτούς τους εμπόρους μιας κι εμείς είμαστε κυρίως ερευνητές που σκοπό έχουμε την υποστήριξη του πελάτη κι όχι την παγίδευσή του σε μια αγορά που θα του φέρει τελικά ζημία, αντί κέρδος, γιατί, ως γνωστόν, οι γεννήτριες 1500στροφών από τον κατασκευαστή τους είναι ικανές για μέχρι 8-10 ώρες λειτουργίας την ημέρα με εγγύηση μόνο για να καίνε πετέλαιο και μέχρι 2000ώρες σε μεταβαλλόμενα φορτία και γι αυτό ακατάλληλες για σύνδεση με το δίκτυο.
Αντίθετα εμείς από τα τέλη του 2013, βλέποντας το πρόβλημα, προτείναμε γεννήτριες χαμηλόστροφες 400-1000στροφών Heavy Duty που έχουν δεκάδες χιλιάδες ώρες διάρκεια ζωής και μπορούν να δουλεύουν συνεχόμενα και να καίνε λάδι ως καύσιμο, χωρίς ενδεχόμενο να βουλώσουν τα μπεκ, όπως συμβαίνει με τις μικρές γεννήτριες των 1500 στροφών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μια γεννήτρια 1MW ντήζελ 1500στρ ζυγίζει 7-8 τόνους ενώ η ίδια γεννήτρια που προτείνουμε εμείς, ζυγίζει 42 τόνους και δουλεύει ασταμάτητα στις 428 στροφές.
Παράλληλα έχουμε 1 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μόνο στον κόσμο κύτταρο Υδρογόνου-Αζώτου, το οποίο τροφοδοτεί τον κινητήρα, ενώ δουλεύει, με αέριο Υδρογόνο και Άζωτο ώστε να γίνεται τέλεια καύση με πολύ μεγάλη οικονομία καυσίμου και ο κινητήρας να μην πιάνει πουρί άνθρακα εσωτερικά. Ταυτόχρονα το ειδικό λιπαντικό που χρησιμοποιούμε με κεραμικά νανοσωματίδια και νανοπυρίτιο ντύνει εσωτερικά τον κινητήρα με ένα «φιλμ» κεραμικό μειώνοντας τις τριβές μεταξύ μετάλλων και τους κραδασμούς, ελαχιστοποιόντας έτσι τις απώλειες. Η τέλεια καύση του καυσίμου, μειώνει σημαντικά τις εκπομπές αέριων θερμοκηπίου.
Το Τ2 ήδη προτείνεται για χρηματοδότηση στην Ευρωπαϊκή επιτροπή του SME Instrument στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκών επιδοτήσεων HORIZON-2020.
Σήμερα οι μονάδες Pegasus Power Plant μπορούν να αποδώσουν κέρδος 4.200 - 5.000€ ανά μήνα ανά 100kW εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι για μια μικρή μονάδα των 300kWe μπορείτε να έχετε κέρδη πάνω από 12.000€ το μήνα για 20 χρόνια. Καμμιά άλλη επένδυση στην Ελλάδα δεν αποδίδει τόσο. Επίσης η αγορά των Pegasus δανειοδοτείται απευθείας αρκεί να έχετε το 40-50% της επένδυσης ενώ με μόνο 200.000€ μπορείτε με ειδικό πρόγραμμα να έχετε 600kW δικά σας!!!
Για να κάνουμε μια προμελέτη και να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα σύμφωνα με τις δυνατότητές σας, επικοινωνήστε με μια από τις συνεργαζόμενες εταιρίες ή στείλετε απευθείας email στην διεύθυνση ftie-enterprises@biohydrogen-power.com
Η λύση που σας προτείνουμε είναι η καλύτερη λύση στην αγορά για να παράγετε ενέργεια για το δίκτυο. Είναι για εμάς, το αποτέλεσμα μιας 10ετούς έρευνας. Είμαστε λοιπόν περήφανοι που σας παρουσιάζουμε τα...

7 Βασικά Πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες βιομάζες ή βιορευστά και
5 βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά>

A. 7 Βασικά Πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες βιομάζες ή βιορευστά

1. Πατενταρισμένη τεχνολογία Υδρογόνου Αζωτου για εξοικονόμηση καυσίμου πάνω από 40% και αυτόματο καθαρισμό κινητήρα.
2. Πατενταρισμένοι μαγνητικοί δακτύλιοι ακτινικης ανάστροφης πόλωσης για καλύτερη καύση του καυσίμου.
3. Λίπανση με νανοσωματίδια που κάνουν ένα κεραμικό φίλτρο εντός του κινητήρα και τον προστατεύουν ενώ μειώνουν τις τριβές κι έτσι αυξάνουν την απόδοση του.
4. Στις ηλεκτρογεννήτριες χρησιμοποιούμε κινητήρες βαρέως τύπου χαμηλόστροφες και με ιπποδύναμη μεγαλύτερη από την απαιτούμενη ώστε ο κινητήρας να δουλεύει ομαλά και συννεχόμενα και να επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής του.
5. Εγγύηση 20 ετίας που καλύπτεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή.
6. Εγκατάσταση της μονάδας από τον ίδιο τον κατασκευαστή κι εκπαίδευση μηχανικών που παρακολουθούν την μονάδα.
7. Υποστήριξη με ένα πάγιο κόστος 0.025€ ανά κιλοβατώρα που καλύπτει τα πάντα όπως μηχανικούς για 24ωρη παρακολούθηση, αναλώσιμα, ανταλλακτικά κι εργασία.

B. 5 Βασικά Πλεονεκτήματα σε σχέση με φωτοβολταϊκά

1. 24ωρη συνεχή λειτουργία ανεξάρτητη από τις καιρικές συνθήκες με μέγιστη απόδοση ισχύος.
1kW Pegasus αποδίδει 8500kWh το χρόνο σε αντίθεση με το φωτοβολταϊκό που αποδί- δει 1400kWh το χρόνο!
2. Ακόμα και με υπολογιζόμενο το καύσιμο, κι όλα τα έξοδα, ένα Pegasus δίδει περισσότερο κέρδος ανά kWh από τα σημερινά φωτοβολταϊκά.
1kW Pegasus σας δίνει κέρδη 613€ το χρόνο ενώ 1kW Φωτοβολταϊκού σας δίνει κέρδη 76€ το χρόνο δηλ. περίπου 8 φορές λιγότερα γι αυτό ένα Pegasus ισοδυναμεί με 8 ιδιας ισχύος φωτοβολταϊκά!
3. Ενα φωτοβολταϊκό φθίνει πάνω από 1% κάθε έτος. Ενα Pegasus έχει σταθερή απόδοση για 20 χρόνια!
4. Ενα φωτοβολταϊκό είναι εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης και σε βανδαλισμό. Ενα Pegasus είναι προφυλαγμένο και αδύνατον να κλαπεί ενώ το συμβόλαιο υποστήριξης καλύπτει οποιαδήποτε ζημιά.
5. Ενα Pegasus 1MW θέλει μόλις 500τμ να στηθεί ενω ένα ίδιο φωτοβολταϊκό θέλει περίπου 15 - 20.000τμ. με ανάλογα υψηλό κόστος διαμόρφωσης εδάφους και περίφραξης ενώ η φύλαξή του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.